Spagetti bez grama mięsa - Emilia radzi
- Autor Emilia
- wielkość czcionki Zmniejsz czcionkę Powiększ czcionkę
Bezmięsne spaghetti

Przygotowuje się około 40 minut.
Ja proponuję taki zestaw składników (powinno wystarczyć na 5 porcji):

- kilogram pomidorów
- trzy cebule
- cztery ząbki czosnku
- świeża bazylia
- sałatkowy ser feta
- sól
- pieprz
- słodka papryka w proszku
- oregano suszone
- dodatkowo również bazylia suszona
Pomidory podduszamy w garnku, aż odrobinę zmiękną i odstawiamy je do ostudzenia (tylko odrobinę, żeby potem gorących nie wrzucać do blendera). W tym czasie gotujemy makaron. Na patelni przysmażamy cebulę.
Pomidory miksujemy w blenderze, do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak przygotowany sos przelewamy do garnka. Do niego dodajemy pokrojony w kostkę ser feta, przysmażoną cebulę, czosnek i przyprawy wedle uznania i jeszcze chwilę gotujemy.
Makaron nakładamy na talerze i dodajemy sos. Całość posypujemy startym serem.
Artykuły powiązane
- Czy latem włosy rosną szybciej? Prawda czy fałsz?
- Badanie Osteoporozy Zbadaj swoje kości
- Wścieklizna — śmiertelnie groźna nie tylko w podróży
- Właśnie kwitnie biały - czarny - dziki bez. Zbierajmy go dla zdrowia.
- Nowe zagrożenie na liście chorób wywołanych paleniem tytoniu
- NSZZ Solidarność ZG Sobieski wspiera jaworznicki szpital i pogotowie ratunkowe
- #NieKłamRatownikom - służby apelują, aby nie narażać ich zdrowia podczas stanu zagrożenia
- Szczyt zachorowań na grypę trwa - 15 zgonów w lutym
- Pieniądze czekają - wystarczy mieć pomysł i wziąć udział w konkursie
- Zebrali niemal 30 tysięcy "przechodzonych" biustonoszy - Szacunek!
- Czy Polacy myją się dostatecznie często?
Najnowsze od Emilia
Zaloguj się, by skomentować